سازمان از طریق توسعه برند سازمانی میتواند ویژگیها، ارزشها و اهداف خود را تعریف نماید و به نظر مخاطبان و سایر نقش آفرینان بازار برساند. توسعه برند سازمانی میتواند منجر به ایجاد وفاداری در استمرار کسب و کار مشتریان و ذینفعان و حتی ارتقا تعهد کارکنان سازمان گردد.
اهمیت موضوع توسعه برند سازمانی را در فضای رقابتی امروز کسب و کارها چطور ارزیابی می کنید؟ این مقوله چه تاثیری بر عملکرد سازمان و رفتار مشتریان خواهد داشت؟
مقوله برند سازمانی در دهه گذشته و با توسعه تکنولوژی و فضای ارتباطات بیش از گذشته حائز اهمیت گردیده است. در حال حاضر کسب وکارها در فضایی قراردارند که مخاطبان و ذینفعان آنها به ویژه مشتریان امکان تحلیل، بررسی و ارزیابی خدمات و محصولات آنها را از طریق امکان دسترسی سریع به اطلاعات دارند. این مساله نقش برند سازمانی را بیش از گذشته پررنگ می نماید.
در گذشته اگر کسب و کارها تعیین کننده بازار بودند، اکنون نقش و تصویری که مشتریان و ذینفعان از آن کسب وکار در ذهن خود دارند تعیین کننده موفقیت و رشد در بازار میباشد. سازمان از طریق توسعه برند سازمانی میتواند ویژگیها، ارزشها و اهداف خود را تعریف نماید و به نظر مخاطبان و سایر نقش آفرینان بازار برساند. توسعه برند سازمانی میتواند منجر به ایجاد وفاداری در استمرار کسب و کار مشتریان و ذینفعان و حتی ارتقا تعهد کارکنان سازمان گردد. زیرا ارزشهای خلق شده به واسطه توسعه برند سازمانی همواره نقش اثرگذاری را بر ذهن مخاطبین خود دارد. همچنین توسعه برند سازمانی ابزار راهبردی و موثر و منبع حائز اهمیتی در دستیابی مزیت رقابتی پایدار از طریق ایجاد تصویر مثبت در ذهن ذینفعان مختلف مرتبط با سازمان می باشد.
لازمه های اساسی توسعه برند یک سازمان را چه می دانید؟ چه عواملی می توانند بر فرایند توسعه برند یک سازمان تاثیر گذار باشند؟
در وهله نخست توسعه برند سازمان از عوامل خلق کننده آن آغاز میگردد. مقوله های پر اهمیت خلق برند سازمانی مانند ارزشهای سازمان، فرهنگ سازمانی، کیفیت خدمات و محصولات و گستره آنها از مقدمات توسعه برند سازمانی محسوب میگردند. در نهایت هدف توسعه برند سازمانی شناخت راهبردی است که شرکت را برای ذینفعان خود متمایز و مطلوب نماید و لذا لزوم اصلی توسعه برند سازمانی تقویت، تبیین و تعیین چارچوب های مقولههای مذکور است. اصلی ترین عوامل موثر بر توسعه هویت برند یک سازمان را مجموعه نگرش، انگیزه و تمایل مدیران ارشد آن سازمان در تقویت عوامل داخلی تعیین کننده و شناسایی و برنامه ریزی صحیح در تبیین عوامل بیرونی تشکیل میدهد. بدون حمایت مدیران ارشد سازمان و پیگیری مستمر ایشان در توسعه راهبردها و به تبع آن فرایندهای مرتبط با corporate branding امکان اثرگذاری بر این مساله سازمانی وجود نخواهد داشت.
چه مدل ها و استراتژی هایی برای توسعه برند سازمانی وجود دارد؟ کدام یک را جامع تر و مناسب تر می دانید؟
با نگاه کلی، سازمان ها به منظور طراحی راهبردهای لازم برای توسعه برند سازمانی خود می بایست با شناخت از چشم انداز و ماموریت خود مشخصاً اهداف مورد نظر خود را برای توسعه برند تبیین نمایند. پس از آن ضرورت دارد تا با شناخت از محیط کسب و کار و تمایلات ذینفعان، راهبردهای مرتبط با اهداف تعیین شده خود را با مورد توجه قراردادن فرهنگ و تصویر سازمانی تعیین و برنامه های عملیاتی خود را به اجرا درآورند. در ادبیات برندینگ از اصلیترین مدلهای طراحی استراتژی های مدل VCI است که در آن سه مقوله چشم انداز(Vision)، فرهنگ(Culture) و تصویر(Image) سازمانی و هماهنگی این سه مقوله با یکدیگر نقش بسزایی را در طراحی استراتژی توسعه برند ایفا مینمایند.
عملکرد کلی شرکت هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان را در حوزه توسعه برند خود چگونه ارزیابی می کنید؟
هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان به عنوان یکی از بنگاه اقتصادی ذیل گروه مالی گردشگری توانسته است خود به عنوان یک برند فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی در کشور شناخته شود. همچنین این هلدینگ توانسته است با توسعه شرکتهای زیرمجموعه خود شامل: شرکت های فولاد صنعت بناب، احیاء استیل فولاد بافت، گسترش فولاد شهریار، توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان، شرکت بازرگانی گردشگری دانا، توسعه انرژی نفت و گاز لاوان، گهر پویش گام، جمیل کرک بافت، شرکت حمل و نقل پرچم بار، معدن سرب و روی سنگ جویان لعل کوه، گام های اثرگذاری را در توسعه برندسازمانی خود برداشته و استمرار آن را در راهبردهای پیش روی خود مورد توجه قرار دهد.
این شرکت برای سال های آینده، چه برنامه هایی را برای ارتقای برند سازمانی خود دنبال می کند؟ چه چشم اندازی را برای این شرکت متصور هستید؟
لازم به ذکر است که مهمترین اهداف هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان؛ تولید با حداکثر ظرفیت در زنجیره فولاد است. توسعه معادن از طریق خرید، فعالیت های اکتشافی، انجام مشارکت ها و شرکت در مزایدات معدنی، افتتاح کارخانه ۸۰۰ هزار تنی آهن اسفنجی، تکمیل پروژه های توسعه ای زنجیره فولاد و سرب و روی طبق برنامه، افتتاح کارخانه خردایش و کوبینگ به عنوان فاز اول پروژه احداث کارخانه فراوری کنسانتره، شروع پروژه احداث کارخانه ۱.۵ میلیون تنی اسلب و ورق گرم در استان هرمزگان، شروع پروژه احداث کارخانه فروسیلیس با ظرفیت ۱۲۵۰۰ تن در سال، شروع پروژه احداث نیروگاه ۱۶ مگاواتی بافت، برنامه ریزی و انجام مطالعات احداث کارخانه ۱۰ هزار تنی تولید کنسانتره مس به عنوان نخستین فعالیت در زنجیره مس و شروع پروژه احداث کارخانه اسیداستیک و ورود هلدینگ ماهان به صنعت پتروشیمی است. اهداف ذکر شده بخشی از فعالیت های هلدینگ ماهان در راستای استراتژی های تدوین شده خود است. بدیهی است این شکل از توسعه نقش موثری را در ایجاد تصویر سازمانی مثبت در ذهن ذینفعان حاضر در محیط کسب و کار ایجاد نموده و به تبع آن از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر برند سازمانی هلدینگ ماهان خواهد بود.
شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان به عنوان متولی سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن گروه مالی گردشگری، می کوشد با بهره گیری از روشهای فنی نوین و استفاده از نیروی انسانی مجرب، توانمند و متخصص به یکی از ۱۰ شرکت برتر کشور در میان هلدینگ های تخصصی متمرکز بر معدن و صنایع معدنی تبدیل شود.
دسته بندی :
اخبار و مقالات هلدینگ ماهانتاریخ انتشار :
آذر ۲۹,۱۴۰۱آدرس: ایران، تهران، ســعـادت آبــاد، بلـوار مـدیــریـت، بـلـوار فـرهـنـگ، ابتدای کوچه نـور، ســاختمان مــرکــزی بـانـک گردشــگری، طبقه سوم
کـــــــد پـــســــــــتـــی: 1997734447
تــــلــفـــن تـــمـــاس: 86195033 21 98+
پست الکترونیکی: info@macmid.com
© کلیه حقوق این تارنما متعلق به شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان میباشد.
تماس با ما
ارسال بصورت فایل