۲۷ آبان ۱۴۰۳ -

86195033 21 98+

پروژه ها

پـــروژه هــــای مـصــوب

استراتژی اصلی توسعه هلدینگ ماهان، تکمیل زنجیره به منظور ایجاد تامین پایدار در طول زنجیره تامین تعریف شده است. از این رو و با توجه به اقتصادی بودن فراوری سنگ آهن، احداث کارخانه کنسانتره سنگ آهن به ظرفیت 2.5 میلیون تن در منطقه سیرجان و در نزدیکی معادن سنگ آهن این شرکت مصوب شده است. با توجه به وجود سنگ آهن به عنوان ماده اولیه این کارخانه، در راستای احداث کارخانه 2.5 میلیون تنی تولید کنسانتره سنگ آهن، فاز اول پروژه به صورت احداث کارخانه خردایش و کوبینگ خشک به ظرفیت 1000 تن در ساعت (دو واحد 500 تنی در ساعت) و ایجاد واحد 1.25 میلیون تنی تعریف شده است. همچنین با توجه به برنامه‌ریزی جهت احداث کارخانه گندله‌سازی در هلدینگ ماهان به عنوان مصرف‌کننده کنسانتره سنگ آهن، اجرای فاز دوم واحد تولید کنسانتره سنگ آهن با ظرفیت 1.25 میلیون تن در برنامه آتی شرکت ماهان سیرجان قرار گرفته است.

 برآورد بودجه فاز اول پروژه در حدود 50 میلیون یورو می‌باشد. اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

 

انتخاب شرکت مشاور آسه صنعت از بین شرکت های مشاور صاحب نام در این حوزه و ابلاغ قرارداد

 

اخذ مجوز و تخصیص زمین در منطقه سیرجان

 

تهیه مدارک مهندسی پایه

 

تهیه طرح توجیهی مورد پذیرش بانک جهت اخذ تسهیلات

 

طراحی تجهیزات اصلی کارخانه و آغاز خرید تجهیزات

 به منظور تکمیل زنجیره فولاد در هلدینگ ماهان، کارخانه گندله‌سازی به ظرفیت 2.5 میلیون تن در شرکت احیا استیل فولاد بافت تعریف شده و در حال اجرا است. برآورد بودجه این پروژه حدود 133 میلیون یورو می‌باشد.

 

اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ شروع تجهیز کارگاه

♦ شروع فعالیت های پایه مهندسی و ارسال Layout اولیه کارخانه

♦ انجام عملیات تسطیح زمین و شروع فعالیت اجرای فونداسیون ها

 

 برآورد بودجه فاز اول پروژه در حدود 50 میلیون یورو می‌باشد. اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ انتخاب شرکت مشاور آسه صنعت از بین شرکت های مشاور صاحب نام در این حوزه و ابلاغ قرارداد

♦ اخذ مجوز و تخصیص زمین در منطقه سیرجان

♦ تهیه مدارک مهندسی پایه

♦ تهیه طرح توجیهی مورد پذیرش بانک جهت اخذ تسهیلات

♦ طراحی تجهیزات اصلی کارخانه و آغاز خرید تجهیزات

در راستای توازن زنجیره فولاد هلدینگ ماهان، پروژه احداث واحد احیا مستقیم شماره 2 به ظرفیت 800 هزار تن آهن اسفنجی در سال در کنار کارخانه 800 هزار تنی موجود از انتهای سال 1399 وارد فاز اجرایی شده و تا پایان سال 1401 به اتمام خواهد رسید. برآورد بودجه این پروژه به علاوه تأمین زیرساخت‌ها و ساختمان‌ها حدود 123 میلیون یورو می‌باشد. 

 

اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ فعالیت‌ها در بخش‌های مهندسی، تامین، سیویل و نصب با پیشرفت حدود 50% مطابق برنامه زمانبندی در حال اجرا می باشد.

♦ جهت تأمین گاز مورد نیاز طرح‌های توسعه شرکت احیا استیل فولاد بافت، گازرسانی به مجموعه از طریق احداث خطوط لوله و ساخت ایستگاه گاز در جریان است.

♦ توسعه بی دوم ترانس پست 132 به 33 کیلوولت جهت تأمین پایدار برق مجموعه احیا استیل فولاد بافت در حال اجرا است و افزایش دیماند برق از 25 مگاوات به 30 مگاوات انجام شده است و طراحی و اجرای خط انتقال هوایی از پست برق به نقطه TOP سایت در دست اقدام است.

♦ احداث ساختمان HSE در مجتمع احیا استیل و جاده سواره رو جدید و میدان ورودی در حال اجرا است.

♦ با توجه به آلایندگی زیست محیطی مجتمع، پروژه سولفور زدایی واحد احیا مستقیم جهت رفع آلایندگی و رعایت استانداردهای زیست محیطی در حال انجام است.

 

با توجه به وجود زیرساخت‌های لازم در مجتمع فولاد صنعت بناب، در طرح جامع توسعه فولاد صنعت بناب یک طرح توسعه به نام توسعه زیرسقفی ذوب شاهین پیش‌بینی شده است. در حال حاضر بخشی از شمش مورد نیاز خطوط نورد مجتمع فولاد بناب، از محل خرید از سایر شرکت‌ها تأمین می‌گردد که با راه‌اندازی این طرح، بخشی از نیاز به شمش خطوط نورد کارخانه مرتفع می‌گردد. این طرح شامل یک کوره قوس الکتریکی با ظرفیت ذوب 450 هزار تن در سال می‌باشد. شمش و بیلت تولیدی این طرح در ادامه زنجیره تولیدی هلدینگ ماهان جهت تولید میلگرد و کلاف خطوط نورد مجتمع بناب استفاده می‌گردد.

 

اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ شرکت مشاور آسین فولاد به عنوان مشاور مهندسی و نظارت طرح انتخاب شده است.

♦ طراحی مفهومی و گزارشات تحلیلی جهت بررسی گزینه‌های مختلف توسط آسین فولاد در حال تهیه است

♦ تیم برنامه‌ریزی و مدیریت پروژه تعیین و ساماندهی شده است

خط 7 نورد مجتمع فولاد صنعت بناب نیازمند نوسازی جهت کاهش هزینه‌های تولیدی بوده، لذا طرحی جهت نوسازی و راه‌اندازی این خط به ظرفیت 800 هزار تن در سال جهت تولید 400 هزار تن میلگرد و 400 هزار تن کلاف در سال در مجتمع فولاد بناب در نظر گرفته شده است. طرح نوسازی خط تولید کلاف و میلگرد جهت تبدیل شمش به کلاف و میلگرد باعث ایجاد ارزش افزوده بالاتر در زنجیره فولاد در هلدینگ ماهان می‌گردد.

 

اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ شرکت مشاور آسین فولاد به عنوان مشاور مهندسی و نظارت طرح انتخاب شده است.

♦ طراحی مفهومی و گزارشات تحلیلی جهت بررسی گزینه‌های مختلف توسط آسین فولاد در حال تهیه است

♦ تیم برنامه‌ریزی و مدیریت پروژه تعیین و ساماندهی شده است

اسلب یک محصول میان خطی و نیمه نهایی فولاد است که از فرآیند نورد شمش و یا فرایند ریخته‌گری پیوسته حاصل می‌شود. اسلب به عنوان ماده اولیه برای ساخت محصولات نورد تخت از جمله کویل و ورق نورد گرم، استفاده می شود. با راه اندازی خط اسلب به ظرفیت 1.5 میلیون تن، محصول تولیدی وارد خط نورد برای تولید 1.5 میلیون تن ورق گرم خواهد شد. در طرح تولید اسلب از کوره قوس الکتریکی و در خط نورد از تکنولوژی steckel mill استفاده خواهد شد. برآورد بودجه این پروژه حدود 530 میلیون یورو می‌باشد.

 

اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ شکل‌گیری کنسرسیوم با محوریت شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان

♦ انجام استعلامات جهت اخذ مجوز از اداره صمت هرمزگان در راستای اخذ جواز تاسیس

♦ مکان یابی و بررسی گزینه­های مختلف

♦ شروع فرایند انجام مطالعات به منظور انتخاب سبد بهینه تولید محصولات تخت و انجام طراحی مفهومی

با توجه به طرح‌های مصوب مجتمع فولاد صنعت بناب، نیاز به محصولات کارخانه اکسیژن همچون نیتروژن و اکسیژن در خط تولید خواهد بود. کارخانه اکسیژن با ظرفیت 5000 نرمال متر مکعب در ساعت قابلیت تولید گاز اکسیژن، گاز نیتروژن، آرگون مایع، اکسیژن مایع و نیتروژن مایع را دارد و برای تأمین گازهای صنعتی مجتمع فولاد صنعت بناب احداث می‌گردد. تکنولوژی تولید به روش کرایوژنیک می‌باشد و دارای مخازن ذخیره 500 و 250 مترمکعبی می‌باشد. برآورد بودجه این پروژه حدود 16 میلیون یورو می‌باشد. 

 

اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ انجام پروژه با پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) تحت نظارت شرکت مشاور برسو

♦ دریافت نقشه‌های اولیه توسط تکنولوگ ارسال شده و شروع عملیات اجرایی سازه

♦ تامین منابع مالی به منظور سفارش گذاری تجهیزات اصلی

♦ اخذ مصوبه تامین منابع مالی ارزان قیمت از صندوق توسعه ملی

♦ نقشه‌های اولیه توسط تکنولوگ ارسال شده و کارهای اجرایی سازه شروع شده است.

با توجه به بحران آب، تأمین آب مورد نیاز مجتمع فولاد صنعت بناب از منابع مختلف در دستور کار قرار گرفته است. تأمین آب از منابع پساب شهری (تصفیه خانه شهر بناب 40 لیتر در ثانیه)، بازچرخانی پساب مجتمع (10 لیتر در ثانیه) و آب چاه (33 لیتر در ثانیه) منابع در نظر گرفته شده برای تأمین آب مجتمع فولاد صنعت بناب است. همچنین در این پروژه اجرای تصفیه خانه مرکزی با ظرفیت آب ورودی 80  لیتر در ثانیه و توان ذخیره سازی به ظرفیت 30000 مترمکعب در نظر گرفته شده و تأمین مصارف صنعتی کلیه پلنت‌های موجود و طرح توسعه در این طرح لحاظ شده است. برآورد بودجه این پروژه حدود 8 میلیون یورو می‌باشد.

 

اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ قرارداد با پیمانکار EPC منعقد شده است.

♦ جهت تأمین و خرید آب با آب منطقه‌ای و آب و فاصلاب استان آذربایجان شرقی قرارداد منعقد شده است

 

با توجه به نیاز شرکت احیا استیل جهت تامین برق مورد نیاز پروژه 2.5 میلیون تنی گندله سازی خود، پروژه‌ای جهت احداث یک نیروگاه کوچک مقیاس به ظرفیت 16 مگاوات پیش‌بینی شده است. برآورد بودجه این پروژه حدود 8 میلیون یورو می‌باشد. تابستان سال 1402 زمان پیش بینی شده اتمام پروژه است.  

 

اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ عقد قرارداد فیمابین شرکت لاوان و احیا استیل فولاد بافت در حال انجام است.

♦ تخصیص زمین در حال انجام است.

♦ برای انتخاب MC، RFP به 9 شرکت ارسال گردیده و پیشنهاد شرکت‌ها دریافت شده است

♦ برنامه زمان‌بندی اجرای طرح تهیه شده است.

با توجه به ظرفیت محدود پست‌های برق موجود مجتمع فولاد صنعت بناب (118 مگا‌وات ظرفیت برق موجود در سطح ولتاژ 132 کیلوولت و 15 مگاوات در سطح ولتاژ 20 کیلوولت) جهت تامین نیاز برق برای طرح‌های توسعه باید اقدام به تامین دیماند جدید و اجرای زیرساخت لازم نمود. با توجه به وجود قراداد خرید دیماند برق به میزان 150 مگاوات و پرداخت شدن هزینه‌های انشعاب، پروژه تامین برق به ظرفیت 150مگاوات در سطح ولتاژ 230 کیلوولت با سرمایه گذاری بالغ بر 10 میلیون یورو، در دستورکار شرکت قرار دارد.

با توجه به جذابیت اقتصادی در حوزه، نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین سایر حوزه‌های مرتبط با فعالیت گروه توسعه انرژی نفت و گاز لاوان، استراتژی ورود به حوزه پتروشیمی برای این شرکت تعریف شده است. در این راستا این شرکت با شناسایی کل زنجیره بالادستی و پایین دستی محصولات نفت، گاز و پتروشیمی، اقدام به شناسایی گزینه های جذاب نموده است. تولید اسید استیک به دلیل وجود متانول و گاز طبیعی در کشور یکی از پروژه‌های سودآور محسوب می‌شود. لذا جهت توسعه فعالیت‌های شرکت لاوان پروژه ساخت یک واحد تولید اسید استیک به ظرفیت سالانه 200 هزار تن در سال با استفاده از تکنولوژی کربونیلاسیون همگن متانول در دستور کار قرار دارد. برآورد بودجه این پروژه حدود 120 میلیون یورو می‌باشد.

 

اقدامات صورت گرفته در این رابطه به شرح زیر است:

♦ مطالعات بازار، فنی و اقتصادی تهیه شده و مطالعات مکان‌یابی انجام شده است.

♦ اخذ مجوزات از جمله تخصیص خوراک در حال انجام است.

♦ گزینه های پیشنهادی به منظور تخصیص زمین در حال بررسی است.

♦ مذاکرات با ارائه دهندگان لایسنس و تامین کنندگان تجهیزات در حال انجام است.

با توجه به افزایش قیمت انرژی در صنایع فولادی و افزایش هزینه‌های تولید و همچنین مواجه شدن با کمبود انرژی، به منظور طرح‌ریزی، اجرا و کنترل مؤثر جهت اطمینان از حداقل مصرف انرژی برای انجام فعالیت‌های سازمان، استقرار سیستم مدیریت انرژی در شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ ماهان در دست اقدام است. سیستم مدیریت انرژی باعث می‌شود به صورت مستمر و منظم بهبود عملکرد انرژی در قبال الزامات قانونی بررسی شود که با توجه به افزایش قیمت انرژی و انرژی‌بر بودن شرکت‌های زیر مجموعه یک ضرورت محسوب می‌شود.

با خرید کلیه سهام شرکت سنگ جویان لعل کوه (مالک معدن کوه بنار) در آبان ماه 1400 ، معدن کوه بنار، به مجموعه هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان پیوست. این معدن در فاصله 30 کیلومتری هوایی شمال شرق شهر دامغان و در زون زغالی البرز شرقی قرار دارد. محدوده مذکور دارای پروانه بهره‌برداری باریت-فلورین می‌باشد که تا تیر ماه 1408 دارای اعتبار می‌باشد و درخواست اکتشاف ماده سوم پلی‌متال (سرب و روی و مس) داده شده است که نیازمند تکمیل کارهای اکتشافی و گرفتن گواهی کشف پلی‌متال و اصلاح پروانه بهره‌برداری می‌باشد.

پروژه ﻫﺘﻞ و مجموعه گردشگری بافت با زﯾﺮﺑﻨﺎﯾﯽ ﺣﺪود یازده‌هزار و ششصد متر مربع در زمینی در حدود 13.7 هکتار در یکی از کم نظیرترین نقاط آب و هوایی و با منظری بی‌مانند در 3 فاز در حال اجرا می‌باشد.

 

فاز اول: شامل واحدهای ویلایی و مسیر های دسترسی و جاده غربی مجموعه به اتمام رسیده است.

 

فاز دوم: شامل ساختمان فودکورت و محوطه اطراف آن جاده دسترسی شرقی و دیوار حصار مجموعه به زودی به اتمام می‌رسد.

 

فاز سوم: شامل ساختمان هتل و محوطه سازی اطراف هتل و پارکینگ طی دو سال اجرا خواهد شد.

مجتمع بین رفاهی زیگورات بافت جهت ارائه خدمات به رانندگان و ماشین‌های سنگین که به شرکت احیا استیل فولاد بافت بار حمل می‌نمایند، شامل بخش‌های زیر می‌باشد:

 

♦ ساختمان خدمات بار و پارکینگ ماشین های سنگین جهت استقرار حدود 70 دستگاه کامیون

♦ مجموعه کارواش، تعمیرگاه وتعویض روغن ماشین‌های سبک و سنگین

♦ ساختمان خدمات رانندگان شامل رستوران، هایپرمارکت و واحدهای اقامتی

♦ جایگاه عرضه بنزین و گازوئیل

 

تکمیل ساختمان خدمات بار و پارکینگ ماشین‌های سنگین، جدول‌گذاری، پیاده‌رو سازی و آماده‌سازی خیابان‌ها جهت شروع عملیات روسازی و آسفالت انجام شده است. پایان فاز 2 مجتمع شامل تکمیل ساختمان تعمیرگاه و کارواش، ساختمان خدماتی رفاهی رانندگان، جایگاه‌های سوخت همراه با محوطه‌سازی‌های مرتبط و پست برق پایان فروردین 1401 خواهد بود.

پروژه های در دست مطالعه

در راستای همکاری با شرکت های معتبر داخلی چندین فرصت همکاری تعریف شده است که استخراج مس از معدن جنوب کرمان و سرمایه‌گذاری جهت احداث کارخانه کنسانتره مس یکی از این پروژه‌ها است. لذا جهت استحصال 500 هزار تن کانسنگ مس و تولید حدود 10 هزار تن کنسانتره مس در سال طرح سرمایه‌گذاری به این شرکت ها پیشنهاد شده است.

فروسیلیس یکی از مواد کمکی مورد نیاز تولید فولاد است که به عنوان افزودنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به جذابیت تولید فروآلیاژها (به دلیل قیمت مناسب انرژی در ایران) و همچنین وجود مواد اولیه (معادن سیلیس) در منطقه، احداث کارخانه فروسیلیس به ظرفیت 12500 تن در سال در فاز اول در دستور کار شرکت گسترش فولاد شهریار در شهرستان بناب قرار دارد.

جهت تأمین لباس کار پرسنل شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ ماهان و ارائه خدمات به سایر مشتریان و در راستای استفاده از ظرفیت های شرکت جمیل کرک بافت، طرحی جهت تولید لباس در دست بررسی و مطالعه است.

اشتراک گذاری

آدرس:  ایران، تهران، ســعـادت آبــاد، بلـوار مـدیــریـت، بـلـوار فـرهـنـگ، ابتدای کوچه نـور، ســاختمان مــرکــزی بـانـک گردشــگری، طبقه سوم

کـــــــد پـــســــــــتـــی:   1997734447

تــــلــفـــن تـــمـــاس:    86195033 21 98+ 

پست الکترونیکی:    info@macmid.com

© کلیه حقوق این تارنما متعلق به شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان می‌باشد.

  • ۸۹,۳۸۶
  • ۲۴ / تیر / ۱۴۰۳